Fresco

Een fresco is schildering op een muur of een plafond, hierbij wordt de verf direct aangebracht op natte kalk. Als het werk is opgedroogd vormt dit één geheel. Schilderen op natte kalk heet schilderen al fresco of in fresco. Deze techniek wordt dus gebruikt voor zowel de schildertechniek als voor de schildering zelf.
Deze methode komt uit Italië en stamt af van de italiaanse uitdrukking buon fresco,(goed vers). Dit specialistisch werk wordt voornamelijk toegepast in of op gebouwen, hierbij moet u denken aan,kerken, theaters, musea's, paleizen en kastelen.

 

 

fresco

Een fresco in combinatie met ornamenten

Marmerlook

Marmerlook is een structuur die een unieke, stijlvolle en een chique uitstraling aan uw woning geeft. Het heeft als het ware een uiterlijk van een glimmende glasplaat, u heeft dan de keuze uit verschillende structuren, dit zijn donker en licht. Door deze combinatie ontstaat er een uniek marmer uitstraling die u niet dagelijks bij iemand zult vinden.
Marmerlook is een Italiaans design, Als u opzoek bent naar iets unieks met een stijlvolle uitstraling die chique oogt, dan bent u hier zeker aan het juiste adres. Drenthstukadoors is in een aantal werkzaamheden gespecialiseerd, één daarvan is de Italiaanse marmerlook.

Bent u nieuwsgierig wat de kosten zijn om uw huis een uitstraling te geven die u altijd al heeft gewild?
Vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan!

Zelf vervaardigen van gips/cement ornamenten en lijsten

Een ornament werd vroeger in de 17de eeuw vaak gebruikt in nederlands woningen een ornament word door veel mensen gezien als een sierlijst maar dat is het niet een ornament is een traditioneel versiersel wat onder meer word toegepast op pilaren, trappen, kroonlijsten, friezen, kapitelen.

Wat is de functie van een ornament?
Een ornament wordt vaak gebruikt in de constructie om een stralende vorm te creëren binnen uw huis. Een ornament kan in veel verschillende stijlen. zoals verschillende natuurvormen (plantenmotieven, diermotieven en het mensbeeld) maar ook aan vormen van kunst en nijverheid (trofeeën, emblemen, familiewapens).
Drenthstukadoors heeft zich gespecialiseerd in het zelf vervaardigen van gips en cement ornamenten. Wilt u een ornament in uw huis of gebouw? Dan bent u hier aan het juiste adres, Drenthstukadoors heeft zich op dit gebied uitgebreid door middel van opleidingen, zo weet u, dat u bij Drenthstukadoors op het juiste adres bent als u opzoek bent naar unieke ornamenten.